Tato sekce bude vždy obsahovat informace o konkrétním domu až po jeho dokončení. Průběh stavby aktuálního srubu bude v sekci Aktuálně a zde se články dokumentující průběh stavby objeví až po zahájení stavby dalšího domu. 

 

Jak roste srub - 13.6.2012


Postup prací na srubu do Jirkova - pořízeno 13.6.2012 na pracovní ploše naší firmy.


 

Jsme zas o několik dnů dále, na srubu se intenzivně pracuje a v následujících snímcích přidáváme opět několik informací o vývoji stavby a tajích srubové konstrukce. Počasí pro pořízení dokonalých "slunečných" fotografií nám opravdu nepřeje, ale sand i tyto Vás uspokojí.

Jak roste srub - 13.6.2012

Snímek hodně podobný těm v předchozích článcích, ovšem srub je zas o něco vyšší. Jsou zřejmé již uzavřené stavební otvory pro budoucí vložení oken. Na snímku je vidět usazování dalšího kmene konstrukce srubu. Jedná se o činnost vyžadující maximální přesnost, aby následné označení, vyřezání a uložení kmene korespondovalo s již hotovou konstrukcí srubu.

Jak roste srub - 13.6.2012

Na tomto snímku je detail již zmíněného uzavřeného stavebního otvoru pro osazení dveří. Z pochopitelných důvodů je spodní kmen nepřerušen - k jeho vyříznutí a začištění dojde až při konečném usazení na stavbě. 

Jak roste srub - 13.6.2012

Jeden z pohledů budoucím oknem ven ze srubu. Snad jen drobnost - na konstrukci resp. na snímcích konstrukce vidíte modře psané poznámky - jedná se většinou o zakreslení budoucí elektroinstalace, která se bude vrtat v následujících krocích. Zase potom popíšeme k snímkům. 

Jak roste srub - 13.6.2012

Pohled od vstupních dveří do srubu na okno ve srubové konstrukci. Snímek byl pořízen v okamžiku usazování dalšího kmene na fotografovanou stěnu. Za zmínku stojí úprava konstrukce pro budoucí vložení oken a zajištění této úpravy vložením latí. 

Jak roste srub - 13.6.2012

Pohled na budoucí srub od východu na terasu. 

Jak roste srub - 13.6.2012

Na snímku zachycený pracovník naší firmy provádí jednu ze zásadních činností - usazený kmen opisuje pro jeho vyřezání za účelem osazení do konstrukce. 

Jak roste srub - 13.6.2012

A na závěr dnešního představení snímek z usazování kmene, který jako první není součástí obvodové konstrukce, ale přesahuje vnitřní část domu.