Tato sekce bude vždy obsahovat informace o konkrétním domu až po jeho dokončení. Průběh stavby aktuálního srubu bude v sekci Aktuálně a zde se články dokumentující průběh stavby objeví až po zahájení stavby dalšího domu. 

 

Jak roste srub - 23.7.2012


Postup prací na srubu do Jirkova - pořízeno 23.7.2012 na pracovní ploše naší firmy.


Tento článek s fotografiemi je poslední pořízený na naší stavební ploše. V následujících dnech bude srub rozložen a naložen na nákladní automobil a pojede ke stavebníkovi na pozemek k jeho trvalému umístění. Během rozebírání budou doplněny prostupy pro elektroinstalaci a vše ještě bude přísně zkontrolováno, aby na stavbě samotné vše probíhalo jak má. 

Jak roste srub - 22.7.2012

První snímek ukazuje konečnou fázi přípravy srubu na naší stavební ploše. K detailům, které přibyly od minulé prezentace v závěru června se dostaneme na dalších snímcích. Zde je mimo samotné srubové konstrukce vidět i připravený krov - materiál svázaný k přepravě. 

Jak roste srub - 22.7.2012

Jak roste srub - 22.7.2012

Na těchto dvou snímcích je zachycena poslední srubová konstrukce - na ní již navazuje podkrovní část. Za povšimnutí stojí řemeslné zpracování napojovaných klád této konstrukce. 

Jak roste srub - 22.7.2012

Pohled dveřmi do srubu. Evidentně přibyla celá nosná konstrukce stropu - na místě stavby budou na tyto trámy uložena opracovná, avšak nesámovaná prkna tvořící pohledovou část stropu. 

Jak roste srub - 22.7.2012

Vlevo na snímku vidíte původní schodiště do prvního patra a vpravo schodiště nové.... nee - to jen trochu legrace. Žebřík tam zůstal, jsme přeci jen pořád na stavbě. Schodiště snímkem zachycené je ve fázi dokončování. Pracovník zajišťuje masivními kolíky jednotlivé schodové stupně. 

Jak roste srub - 22.7.2012

Pohled na spodní rameno schodiště - schodnice jsou opracované rozdílně - na pravou z našeho pohledu bude instalováno zábradlí. 

Jak roste srub - 22.7.2012

Na snímku horní rameno schodiště a František Bartoš lepící...

Jak roste srub - 22.7.2012

A ještě jeden snímek ke schodišti. Musíme ještě doplnit, že schodiště bylo zpracováno ze sušeného materiálu a to z poměrně logických důvodů. Dřevo při sesychání výrazně pracuje a pokud se zde pracuje s rovinnými plochami, majícími zásadní vliv na pohodu při užívání schodiště, je potřeba použít materiál vysušený a tím pádem stabilní. 

Jak roste srub - 22.7.2012

Pohled na horní stranu konstrukce stropu, chcete-li konstrukce podlahy podkroví. Na tyto trámy bude uložen základ stropu, tepelná a kročejová izolace, konstrukce podlahy a masivní podlaha na závěr. 

Jak roste srub - 22.7.2012

A na závěrečném snímku dnešního článku ještě jeden snímek na srubové schodiště.